Portal psychologiczny: Instytut Psychologii Zdrowia

Informacje dla uczestników
Studium Terapii Uzależnień

unnamed

unnamed

Klauzula informacyjna – PACJENT (nagranie video)

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Instytut Psychologii Zdrowia Polskiego Towarzystwa Psychologicznego (IPZ PTP) z siedzibą na ul. Gęślarskiej 3, 02-412 Warszawa.
  2. Przestrzeganie zasad ochrony danych w Instytucie nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować się poprzez e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
  3. Wizerunek umieszczony na nagraniach video wykorzystywany jest jedynie w celach szkoleniowych, nagranie video użyte jest jednorazowo, a następnie jest usuwane.
  4. Dane osobowe w postaci wizerunku widocznego na nagraniu video przetwarzane są w oparciu o prawnie uzasadniony interes IPZ PTP - art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
  5. Odbiorcami danych osobowych mogą być podmioty świadczące usługi na rzecz IPZ PTP, z którymi zostały zawarte stosowne umowy powierzenia przetwarzania danych.
  6. Dane osobowe w postaci wizerunku umieszczonego na nagraniach video pochodzą od uczestnika szkolenia / studenta PSP.
  7. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługują Państwu następujące prawa:
    1. prawo dostępu do treści danych, prawo żądania usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania danych, prawo do sprzeciwu,
    2. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.
  8. Przetwarzanie wizerunku zamieszczonego na nagraniu video jest niezbędne do realizacji celu wskazanego w ust. 3.

logo-z-napisem-białe